Posts

Posts uit januari 31, 2016 tonen

"Chikongs in espe" in quiche

Afbeelding
Lievelingsgerecht: "chikongs in espe" oftewel hesperolletjes met kaassaus... Probleem: veel werk, zeker als je verse puree patatjes erbij wil... Oplossing: quiche ! Nodig : - Eén rol kruimeldeeg (of indien je een ietwat magere variant wil mag je dit skippen) - 4 - 6 eieren (magere variant: stop maar bij 4 eitjes) - flesje room (oftewel de volle oftewel een lichtere versie) - twee doosjes hamblokjes (of je kan extra magere ham nemen indien je dit wenst) - 200 gram gemalen kaas (kies voor een sterk smakende versie, ik meng gruyère met parmezaan) - ongeveer 7 grote witloofstronken (ik nam er veel zodat de hoeveelheid groenten ruim was, minder lukt ook) Klaarmaken : * Kruimeldeeg Persoonlijk kies ik er altijd voor om dit even "voor" te bakken, tien minuutjes op 180°. Dan blijft je deeg mooi krokant i.p.v. papperig. * Witloofstronken Je snijdt de witloofstronken in kleine stukjes (vierendelen in de lengte en dan per halve cm snijden). De kleine s